Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο Τύπου ΠΑΣΔΑΕΑ - Πρώτη πανελλήνια συνάντηση/συνέλευση Δημοτικών Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: 1η Πανελλήνια Συνέλευση Δημοτικών Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ.
           
Κες και κοι συνάδελφοι,

Για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, την 12:00 ώρα της 26/09/2015 έπειτα από συντονισμένες κινήσεις του σωματείου μας, καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε την πρώτη πανελλήνια συνάντηση/συνέλευση προσωπικού στο αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α.

Η συνάντηση/συνέλευση ξεκίνησε με μία πρώτη γνωριμία με την διοικούσα επιτροπή του σωματείου μας και τα άτομα που την στελεχώνουν. Έγινε ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις του Σωματείου μας και τις συναντήσεις που έγιναν τόσο με την φυσική όσο και με την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε ανάγνωση επιστολών τόσο του ηλεκτρονικού τύπου όσο και ψηφίσματα που μας παραδόθηκαν από αντιπροσώπους των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα και η εγγραφή μελών. Εκ των 312 συναδέλφων που επέλεξαν να παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία, στο Σωματείο ήδη εγγράφησαν μέλη περί τους 200, ενώ εκκρεμούν και άλλες αιτήσεις.

Εν συνεχεία ο λόγος πέρασε στους συναδέλφους. Εκφράστηκαν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε τόσο καιρό με αυτή την «ερμαφρόδιτη» κατάσταση που μας διέπει υπηρεσιακά. Η άποψη η οποία κυριάρχησε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ομιλούντων ήταν ότι η μοναδική λύση για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα στην ΕΛ.ΑΣ. είναι να ενσωματωθούμε στο αστυνομικό προσωπικό. Υπήρξαν και ελάχιστοι συνάδελφοι οι οποίοι είχαν διαφορετική θέση. Και τη θέση όμως αυτή, δεσμεύτηκε το Σωματείο να καταθέσει στις διαπραγματεύσεις του, στο μέτρο που αυτές δεν θα αντίκεινται στους ιδρυτικούς στόχους του ώστε να παραμείνει ο κλάδος, το κατά δύναμιν, ενωμένος.

Ακολούθησε δευτερολογία της διοικούσας αναφορικά με τα προβλήματα και τις ανησυχίες που παρουσίασαν οι συνάδελφοι και στην συνέχεια απαντήθηκαν ερωτήσεις από τους συναδέλφους που ήταν παρόντες.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και τίποτα πιο ενθαρρυντικό από το να βλέπεις ανθρώπους όλων των ηλικιών, από κάθε πλευρά της Ελλάδος να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα σου. Παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες που περνάμε η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Κες και κοι συνάδελφοι σας ευχαριστούμε ολόψυχα. Μας δίνετε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε.


Για την Διοικούσα Επιτροπή
   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΕΠΙΔΑΣ Σπύρος 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΟΥΚΑΣ Βασίλειος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου